THE CHANGE MODEL

FREMTIDENS FORANDRINGSLEDELSE

DANSKUDVIKLET

SÅDAN STARTER I

Kom i gang: Se videoer og læs journaler på platformen

HVORFOR HAR JEG BRUG FOR MODELLEN?

The Change Model er et hands-on praktisk værktøj til forandringsledelse. Du kender muligvis den situation, at for mange medarbejdere forlader organisationen kort tid efter, at forandringen er søsat. Måske volder kulturarbejdet dig problemer. Eller du har måske … Faldgruberne er mange. Modellen hjælper dig med at styre uden om faldgruberne og gør dig til en verdensklasse forandringsekspert.

Modellen vil muligvis udfordre din traditionelle tilgang til forandringsledelse. Men den vil også guide dig på din rejse henimod at blive organisationens forandringsekspert. Med denne model i lommen og på skærmen vil du være i stand til faktisk at ændre succesprognosen for den organisatoriske forandring fra 30 % til 79 %. Se det er evidens.

DEN FULDE MODEL

HVORDAN VIRKER MODELLEN?

Modellen viser to forskellige tilgange til forandringsledelse: den lineære tilgang og den mere rodede tilgang, som forandringseksperter sværger til. Den lineære tilgang viser en idealiseret verden; sådan ville vi ønske, at forandringsledelse så ud. Men den er ikke virkelighed. The Change Model tager dig med ud på den realistiske og mere rodede rute, når du planlægger forandringer. Du kontrollerer processen i stedet for at være offer for processen. Hver forandringsblok indeholder en video og en tekstjournal, som du kan tilgå på platformen, når og hvor du har behov for dem.

Hvis den fulde model er for overvældende, kan du følge en af paskram læringsruterne. Når du vælger en paskram læringsrute, kan du til enhver tid tilgå alle forandringsblokkene i den fulde model. Du hopper frem og tilbage, som det passer dig.

Modellen består af grønne, lilla og orange forandringsblokke, som alle har unikt indhold. Farverne repræsenterer de tre dele i The Nordic House of Changes, som jeg har udviklet.

Ønsker du at dykke ned i research og teori bag The Change Model, finder du det i mine bøger 'Leading Change Management – a Nordic Twist' og ’Forandringsledelse uden forandringslede’.


THE NORDIC HOUSE OF CHANGES

  • Orange blokke omhandler ORGANISATIONSFORSTÅELSE
  • Lilla blokke omhandler SELVINDSIGT
  • Grønne blokke omhandler LEDELSESFORSTÅELSE

Du øger chancerne for en succesfuld forandring markant, når alle tre elementer i The Nordic House of Changes er til stede; huset skal være bundsolidt. Du skal have ledelsesforståelse, selvindsigt og organisationsforståelse. Det hjælper The Change Model dig med.

Farverne i modellen svarer til farverne på de tre elementer i huset. Du bestemmer selv, hvilken del af dit personlige hus, der trænger til renovering eller måske skal bygges fra bunden. Det betyder, at den måde, som du bruger modellen på, er forskellig fra alle andres måde at bruge den på. Din rejse bliver unik.

Du kan dog altid vælge en paskram læringsrute, hvis du foretrækker en rute, der allerede er designet til dig.

HVORDAN BRUGER JEG DEN FULDE MODEL?

Du kan starte hvor som helst i den fulde model. Måske er du interesseret i selvindsigt – så udforsker du de lilla forandringsblokke. Hver blok har en farve og en overskrift, der beskriver indholdet. Hver forandringsblok indeholder en video og et journalafsnit om emnet. Journalen indeholder tekst, øvelser og refleksioner. Når du er færdig med at udforske en forandringsblok, rykker du videre til næste blok efter eget valg. Du kan altid genbesøge blokkene. Du kan springe nogle af blokkene over og også hoppe frem og tilbage imellem dem, så længe du er abonnent. Du vælger din egen rute på rejsen hen imod en succesfuld forandring. Husk at undersøge og dygtiggøre dig inden for alle tre elementer i The Nordic House of Changes.

HVORDAN BRUGER JEG PASKRAM LÆRINGSRUTERNE?

Følg en paskram læringsrute, hvis den fulde model er for kaotisk for dig!

Find gennem rutebeskrivelserne ud af, om din paskram rute skal være:

  • Bestyrelsen
  • Ledelsen
  • Forandringsagenten
  • Rådgiveren

Følg herefter blot den valgte rute - forvisset om, at du vil blive ferm til det, der ligger i alle tre elementer af The Nordic House of Changes. Hvis du har lyst, udvælger du blot ekstra forandringsblokke uden for din rute. Det er alt sammen inkluderet i dit abonnement.

>